Double Veterans – Space Age Voyeurism

Double Veterans - Space Age VoyeurismVerrassend bandje, dat Double Veterans. De kapsels – model Brian Jones – zijn in stijl, op een live-foto ontwaar ik een Vox-gitaar en het plaatgeluid leunt heerlijk op sixties freakbeat. De bizarre titel van hun debuut-EP The Brotherhood Of Scary Hair And Homemade Religion klonk even far-out, en ook de titel van deze plaat klinkt zoals het hoort bij een neo-psychedelicabandje met humor. Dat de hoes eerder aan black metal dan aan garagerock of freakbeat doet denken vergeven we ze maar. Het basloze trio bestaat uit twee gitaristen en een drummer. Eén van de gitaristen – Lee Swinnen – verzorgt ook de vocalen. Uit deze notities kunnen we het unique selling point van deze Belgen destilleren: steeds net een andere weg kiezen dan je verwacht. Wil je net opschrijven dat de stomende opener “Cocktail” laat horen dat ze het oeuvre van The Kinks en The Stones in hun vingers hebben, horen we het nummer daarna, “Heaven vs. Hell”. En dan duiken The Godfathers op, maar dan ondergedompeld in het verzamelde werk van Roky Erickson. En zo is er steeds iets aan de hand dat er voor zorgt dat de luisteraar alle twaalf nummers geboeid blijft. Puike band, puike plaat en fijne collega’s van al die psychedelische garagerockers van het moment.

mij=Noisesome / Caroline

File: Double Veterans – Space Age Voyeurism

File Under: Freakbeat galore!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top