Susanne Alt – Saxify

susanne_alt-saxifyMet enige vrees schuif ik de cd in de cd-lade. Saxify is nou niet echt een veelbelovende titel. Ik moet denken aan Candy Dulfer die in 1990 furore maakte met haar album Saxuality. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat bij Susanne Alt – dat blijkt haar echte naam te zijn – ook de saxofoon centraal staat. De van oorsprong Duitse opereert vanuit Amsterdam, timmert al met releases vanaf 2004 aan de weg en heeft bij veel artiesten al haar kunnen gepresenteerd. Als ik de eerst tonen hoor is het alsof ik een feestje binnenloop en het mij niet duidelijk is wie nou de hoofdrol opeist. De funkinvloeden van grootheden als Prince en George Clinton liggen er in ieder geval heel dik bovenop en zijn allesbehalve vervelend. Op Saxify spelen muzikanten mee als Fred Wesley (James Brown, George Clinton), Scott Mayo (Earth, Wind & Fire) maar ook leden van Gotcha! en Tower of Power. Met de muzikanten zit het dus wel snor. Gelukkig trapt Alt niet in de valkuil om ze teveel eer te geven en weet ze de muzikanten prima in haar geluid te passen. Met de tweede song en titelnummer zet ze zichzelf centraal om dit niet meer los te laten. De line-up verschilt per nummer – behalve de mevrouw op saxofoon dan – inclusief de vocalen, maar klinkt toch als een gebeuren waar het op het podium een groot feest is en de overgangen bijna vanzelfsprekend zijn.

mij=Venus Tunes / Bertus

File: Susanne Alt – Saxify
File Under: Funky als de neten
File Audio: [Soundcloud]
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven