James Vincent McMorrow – We Move

james-vincent-mcmorow-we-move‘We move. Or we don’t. We change. Or we stay the same.’ Dit is het motto van We Move, het derde album van de Ier James Vincent McMorrow. Het staat in het hoesje afgedrukt en komt dus ook terug in de albumtitel. Dat het maar duidelijk is. De McMorrow van 2016 is dan ook echt een andere dan de James Vincent in 2010, ten tijde van zijn debuutalbum Early In The Morning. Dat zou je nog een klassieke singer-songwriterplaat kunnen noemen. De verandering was op het tweede album Post Tropical uit 2014 al ingezet toen soul aan zijn liedjes was toegevoegd en ze niet meer zo akoestisch waren. Op dit derde album lijkt James Vincent McMorrow te zijn getransformeerd van singer-songwriter tot R&B-zanger. Geen wonder als je met producers van onder anderen Drake, Years & Years en Kayne West in zee gaat. Het is naar eigen zeggen McMorrows meest persoonlijke plaat waarin het kort gezegd gaat over in beweging zijn en je bestemming vinden. In een mooie post op zijn facebookpagina beschrijft James Vincent McMorrow hoe het hem jaren heeft gekost om te komen tot het punt dat hij de muziek durfde en kon maken die hij echt wilde. Dat heeft hij met dit album bereikt. Het bevat tien liedjes die zeer glad, gelikt en smooth zijn. De eerste helft is nog wel hoopvol, onder de vette sound zijn nog wel goede liedjes te ontdekken. Maar op de tweede helft verzandt het te veel in eenvormigheid. Met McMorrows hoge kopstem wordt het op den duur zelfs een tikje irritant. Het is te prijzen dat James Vincent McMorrow niet kiest voor de gebaande paden en na veel soul-searching zijn schijnbare passende muzikale vorm gevonden heeft. Hij zal er ongetwijfeld een nieuw publiek mee winnen en aanspreken maar mij is hij hier kwijt.

mij=Believe

File: James Vincent McMorrow – We Move
File Under: Gedurfde en verrassende move
File Facebook: [James Vincent McMorrow op Facebook]
File Twitter: [Tweets van James Vincent McMorrow]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven