The Handsome Family – Unseen

the-handsome-family-unseenHandwerk, dat is het. Kijk maar eens naar hun website. Zo bouwden hele volksstammen ze in het midden van de jaren negentig en zo lijken Brett en Rennie Sparks het nog steeds te doen. Via hun site kun je hun boeken kopen, schilderwerk (ook gebruikt op hun platenhoezen), shirts en uiteraard hun platen. Tien albums maakten ze sinds 1994 en dat lijkt niet veel, maar als je alles in eigen handen houdt is het evengoed knap gedaan. Net zoals hun website uit 1994 lijkt te stammen, zo klinken ook hun platen al sinds 1994 ongeveer hetzelfde. En net zoals die site huisvlijt lijkt, is ook Unseen weer in hun eigen studio-aan-huis opgenomen. Vakkundig in elkaar gezette liedjes, getoonzet als oeroude ballades zoals die in the weird old america al zo’n twee eeuwen meegaan. De teksten – van de hand van Rennie, gezongen door Brett met een warme bariton – verhalen van oude legendes, persoonlijke drama’s, droefenis in alle soorten, moord en doodslag. Zelfs een nummer als The Silver Light, over de aantrekkingskracht van gokkasten, klinkt alsof het van een veranda in de Appalachen, anno 1850 klinkt. Tien platen die klinken als toen, tweeëntwintig jaar die klinken als toen. Ik hoop dat ze nog vele decennia volhouden.

mij=Carrott Top Records / Loose Music

File: The Handsome Family – Unseen
File Under: Het is niet onopgemerkt gebleven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven