Black Top – Cherry Picking

     Black Top - Cherry PickingBrutaal kijken de heren van Black Top je via de achteruitkijkspiegel van hun vintage tourbus aan vanaf die hoes van hun nieuwste album Cherry Picking. Frontman en oerlid Anne-Maarten van Heuvelen, in een zwartleren jack gestoken, aan het stuur met naast hem op de voorbank zijn nieuwe kompanen Elmer Meijers (gitaar) en Rogier Berben (drums). Een titel als “Cherry Picking” klinkt onschuldig. Maar de wereld van het Arnhemse bluesrocktrio bestaat uit fatale vrouwen die langbenig en kortgerokt de heren van Black Top meesleuren in destructieve romances zoals bezongen in “Hot Love And Hard Liquor” en “She Really Got Me Going”. Het is een “Accident Waiting To Happen” waardoor de helden berooid en met lege handen achterblijven in “Empty Hands”. Gelukkig weten ze snel weer op te krabbelen uit deze ellende en vinden ze hun weg weer op “Keep On Trucking”. Hoewel de route niet altijd zonder gevaren is, zoals blijkt uit “In Flames” en “Rock Out”. Toch weten ze koers te houden in “Now He Rides” en dankzij hun weelderige “Curls” (Anne-Maarten is zo kaal als wijlen Telly Savalas, maar dan geaccentueerd met een markante goatee TM) weten ze onderweg ook nog wat “Travel Pussy” op te pikken. Fatale romances worden tenslotte snel vergeten in de wereld van een rechtgeaarde rocker. Bovendien moet je iets om handen hebben tijdens al dat “Waiting Around” dat een leven onderweg met zicht meebrengt. Deze derde langspeler van Black Top is in ieder geval een heerlijk vuige plaat geworden met een hoog octaangehalte, die het beste werk van geestverwanten ZZ Top in herinnering roept. En als extra hebben ze tot slot ook nog de drie tracks van de EP Pay My Dues die in 2015 uitkwam, als bonustracks aan dit album toegevoegd. Met een heerlijk traag slepende reprise-versie van “Out On The Town” als slottrack. Het perfecte album voor je eigen roadtrip!

mij=Kroese Records

File: Black Top – Cherry Picking
File Under: Ronkend rechtgeaarde bluesrock
File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven