Amariszi – Babel Fish

AAC Records

Mooi ontwerpHahaha, in de bijsluiter bij het recensie-exemplaar van Babel Fish van Amariszi wordt specifiek gevraagd om deze schijf niet bij ons aller René neer te leggen. Wat een mazzelaars dat dit niet is gebeurd. Uw eigen Ewie mag er wat over zeggen. Amariszi is opgericht in 2007 en brengt nu haar derde album uit. Ze richten zich op balkanmuziek. Tussen de tien titels die het album telt staat een Nederlandse, en inderdaad het is een Nederlandse band. De meeste nummers zijn muzikaal van de hand van accordeonist Kay Krijnen, al dan niet in een bewerking van een traditional. De Babel Fish is een geel visje dat je in je oor kunt stoppen waardoor je de talen verstaat. Op deze schijf komen maar liefst acht talen voorbij. Zangeres Merel Simons schreef de Duitse, Franse, Engelse en Nederlandstalige teksten. Op zich een hele kunst, maar wat hier nou het doel van al die talen is ontgaat me. Ik heb ook helemaal geen zin om me meer in de teksten te verdiepen ook al kan ik ze soms verstaan. Het is bovendien dat de wat vlakke stem van Simons me wat begint te vervelen. Dus zouden de nummers het goed moeten maken. Ik vind “Ein Ewiger Tanz” best goed gelukt. Het heeft wel wat van Kurt Weill. Maar sommige nummers vind ik bijna vervelend, zoals “Reflecting Stars” dat ergens tussen ska, rock en Balkan in ligt. Nee, ondanks dat ik geen René ben, ben ik toch wel kritisch in mijn beoordeling. Het hoofdprobleem is dat de nummers als totaal niet overhouden en dat dit niet met trucs gemaskeerd moet worden. Ik heb balkanmuziek gehoord en gezien die ik meer gelukt vond. Sorry.

Op 5 mei 2017 zijn ze te zien op het Bevrijdingsfestival ‘Het Vrije Westen’ in Amsterdam en Bevrijdingsfestival Den Bosch in Den Bosch.

File: Amariszi – Babel Fish
File Under: Volgende keer toch maar weer naar René

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven