Das Geld – Hesitation

Das Geld - Hesitation‘You eat it in wraps, you eat in in wraps!’, blaft de veelal onverstaanbare zanger van Das Geld tijdens opener “Falafel”. Een nogal flauw geinende postpunksong – ondanks de stevig gekruide recept-tekst. Het belangrijkste ingrediënt blijft echter ongenoemd. Wat moeten wij hierbij drinken? De zanger mag van mij nog wat whiskey innemen, wil hij ten minste doorleefd als Mark E. Smith klinken. En ik denk dat hij dat wil. Het Franse (!) Das Geld speelt immers lekker doordenderende technopop. Het soort cyberpunk waarmee Smith en zijn kompanen hun laatste decennium vulden. Dit duo uit Rennes serveert dezelfde soort beats, en hebben op zijn tijd even malle ingevingen. (Een steel drum!?) Hun album Hesitation komt helaas wel aarzelend op gang. De zang blijft te lang zeurderig, de liedjes net te iel. Maar dan breekt het slotdrieluik aan, dat eigenlijk één grote mega-track vormt. “A Ride on a Boat” wordt na een enkele seconde briljante nep-stilte doorgezet in “Minishorts’, en besloten met het smakelijke Crousticroc. Vunzig crusty rockt de plots band zo hard dat het kraakt. En ineens schiet me een veel rakere vergelijking te binnen: Killing Joke. Nog wel wat aan het niveau van de grappen doen dan, garçons…

Luik Records

File: Das Geld – Hesitation
File Under: Doorstampen
File Listen: [Bandcamp]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top