The Bleu Forest ‎– Ichiban – Live At Jimmie’s

Anderhalf jaar geleden schreef ik over A Thousand Trees Deep, de nooit uitgebrachte plaat van The Bleu Forest (en ja, ook toen schreef ik dat ‘Bleu’ hier goed gespeld was). Na het vertrek van de zanger en de dreigende dienstplicht voor twee bandleden, stopte dit psychedelische combo. Blijkbaar waren reissue-label Gear Fab en de verzamelaars van sixties nuggets nog niet klaar met dit Californische trio. Er is nu een live-opname opgedoken. In de liner notes wordt het omschreven als niet zozeer een concert, maar eerder een openbare oefensessie. Dat is niet alleen adequaat, maar ook eerlijk. Want omschreef ik A Thousand Trees Deep al als opnames die eigenlijk iets groters aankondigden (hoezeer de nummers ook gedetailleerd uitgewerkt waren), hier is nog veel meer een work in progress heruitgebracht. De nummers klinken basaler, soms wat rommelig, alsof niet elke muzikant exact weet wat ‘ie doen moet. (Uiteraard speelde deze band in de hoogtijdagen van de psychedelica, dus de consumptie van zekere middelen zou ook een rol kunnen spelen.) Dit optreden vond plaats in augustus 1967, een jaar voor de studio-opnames die A Thousand Trees Deep opleverden en wat we horen is een band die de transformatie van garagerock naar psychedelica aan het uitvinden is. In dezelfde tijd was bijvoorbeeld Jefferson Airplane al een stuk verder in zoektocht, zodat je je stiekem afvraagt wat er van The Bleu Forest had kunnen worden. Maar als telt niet, hoogstens kunnen we hopen dat reissuelabels door blijven zoeken.

Gear Fab

File: The Bleu Forest ‎– Ichiban – Live At Jimmie’s
File Under: Nuggets, nog ongeslepen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven