Long Distance Calling – How Do We Want To Live?

Long Distance Calling – How Do We Want To LiveHet Duitse Long Distance Calling staat inmiddels al een tijdje in mijn lijstje ‘fijne post-rock’-bands en met Boundless uit 2018 maakten ze weer een hoop goed bij ondergetekende. Je zou ook maar in de vergetelheid raken. Het mocht allemaal wat brutaler en rauwer, vond ik toen. En bovendien was het ze nog niet helemaal gelukt om hun muziek beter te laten klinken met zang, integendeel. Ze maakten met het instrumentale Boundless weer indruk. Nu met How Do We Want To Live? gaat de band weer een stukje terug naar de ingehouden rock, met fijne ingrediënten als klassieke postrock, Pink Floyd, samples en wat elektronica en kraut. Het album lijkt bij momenten wel wat te behoudend of vrijblijvend, waarmee de spanningsboog niet overal overeind blijft staan. En dan helpt het zeker niet als je een wat mager nummer laat opfleuren door Eric A. Pulverich (van Kyles Tolone) op zang in “Beyond Your Limits”. Het voelt ook echt raar als je ineens weer normale zang hoort. Laat maar weg. Toch wordt ook regelmatig de juiste snaar geraakt met sommige sfeervolle stukken op het album, hier en daar toch wel weer opgestuwd tot stevige gitaarriffs met fijn voortjagend drum- en baswerk. Daar zijn ze toch meesters in. Nummers als “Immunity” en het met synthesizers doorspekte “Voices” doen het ongetwijfeld sterk live. Long Distance Calling excelleert nog steeds als ze echt los gaan, maar er blijven voldoende fijn dromerige gedeeltes over. Een dynamisch en degelijk Duits werkje.

Inside Out

File: Long Distance Calling – How Do We Want To Live?
File Under: Een dynamisch en degelijk Duits werkje.
File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven