Blaffer – Meatballs On The Menu, Hurray!


Voor veel mensen van mijn generatie (kuch) kun je de geschiedenis van de populaire muziek makkelijk in twee delen splitsen, namelijk vóór de punk en ná de punk. 1977 was voor velen het sleuteljaar waarin alles weer terug kon naar de basis. Puntige songs met harde gitaren, een kop en een staart en een minimum aan solo’s en gefreak. Ach u weet het vast wel te plaatsen. De veteranen van het Amsterdamse Blaffer weten het ook al jaren. Hun sporen hebben ze reeds lang geleden verdiend in bands als Outrageous, Loveslug, Treble Spankers en SCA, dus met de street cred zit het wel snor. Geen gezeik, 1 2 3 4 en spelen. Gelukkig is het geen bak eendimensionale herrie maar zijn Blaffers songs rijk aan uitermate prettige melodieuze gitaarpartijen (We’re Away, OK!) en haast gezellige Oi!-achtige meezing refreintjes (Gimme More, Going Interstellar). Wie nog een echte vinylplaat wenst moet snel zijn begreep ik maar ook op de diverse digitale platforms is Blaffer aanwezig. Voor jonge en oude punks en de dingen die voorbij gaan.

File: Blaffer – Meatballs On The Menu Hurray!
File Under: punk’s not dead
File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven