This Is Shit – ///

This Is Shit. Dat is vragen om problemen! Nu moeten deze drie Franse producers met iets goeds komen. Met ‘du shit’, allicht. Vermoedelijk werd er wel wat gerookt bij het maken van deze lekkere dansplaat. Loop de druggy tracktitels zelf maar een keer na. In de opener (en titeltrack) beginnen de omhoog gepitchte vocalen zelfs stoned uit de maat te lopen. Eerst ergerde me dat – hoe lui zijn ze! – maar de liedjes erna wordt wel duidelijk dat het live-gevoel een ‘bewussie’ is. Hier wordt nu eens niet eindeloos aan sub-bassen getweakt, tot het punt dat je als luisteraar denkt, gasten, doe eens iets aan de main melodie in plaats van jezelf hopeloos te verliezen in muggenzifterij. Op /// wordt simpelweg de recordbutton aangeklikt, de drummachines aangezwengeld, en dan maar eens aanzien wat er gebeurt. Lekker afzien met ravesticks en gitaren. Denk aan het gevoel van Fuck Buttons, of, nog sterker, Digitalism. Die laatste vergelijking zit hem ook in de reutelende robot-sounds. Van daar is het slechts een kleine stap naar de meest avant-gardistische en radicale plaat van collega-Fransen Daft Punk, Human After All. Zo slecht, zo goed tegelijk. Op sommige momenten benadert This Is Shit die waanzin, en maken ze hun bandnaam waar. Als een vlaggetje in een hondendrol, dat wel natuurlijk.

Upton Park

File: This Is Shit – ///
File Under: Piepende feedback uit drummachines
File Music: [YouTube]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven