Grapes of Grain – Getaways

Grapes of Grain - GetawaysEen echte globetrotter, dat is Alexis Vos. Het zat altijd al een beetje in zijn exotische voornaam besloten, denk ik. De zanger en bandleider van Grapes of Grain reist regelmatig naar Zuid-Afrika, en ooit vertrok hij zomaar op een dag – zonder vooropgezet plan – naar Amerika, onder het motto: ‘als ik nu niet ga, ga ik nooit.’ Tussen al die wanderlust door keert rusteloze Alexis nu terug naar het Nederlandse poplandschap met zijn indieband Grapes of Grain. Een slimme zet. In de loop der jaren is Alexis stukken beter gaan zingen. Waar hij zich vroeger nog wel eens moest verdedigen voor zijn vlakke stem, werpt dat euvel enkel in “Night Away” nog een drempel op. De overige liedjes profiteren van breed uitwaaierende arrangementen, vol met scherp gitaarspel, fraaie samenzang en accenten van verrassende instrumenten. “Tree” is met lijpe cowbells zelf even cool als Alex G. De G van Grapes of Grain, zouden we dan kunnen grappen. En ik weet nog wel een paar G’s op te lepelen, want Getaways is gelaagder en geslaagder dan ooit. De warme opener “Floating” vormt het hoogtepunt. ‘And the colors are sublime.’

Eigen beheer

File: Grapes of Grain – Getaways
File Under: Een vos verliest zijn streken niet. Hij kent ze.
File Luisteren: [Spotify] [Bandcamp]
File Kijken: [Check de videoclip van Floating voor een reis dichtbij huis]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven