UNKLE – Never, Neverland

Global Underground

Damn, daar zit je dan vijf jaar op te wachten. Vijf hele jaren na het briljante Psyence Fiction ligt Never, Neverland van UNKLE in de winkel. En dat wachten was dus mooi voor de kat zijn viool, want als Never, Neverland één ding doet is het zwaar tegenvallen. Blijkbaar kan Mo’Wax baas James Lavelle toch niet zonder de brille van DJ Shadow, die na Psyence Fiction verklaarde nooit meer iets met UNKLE te doen en zijn afwezigheid voel je aan alle kanten. Van de spanning en extremen van Psyence Fiction is nog maar weinig over en wat er over is een beetje halfbakken. Never, neverland mist te overduidelijk de scherpe scheppende beathand DJ Shadow, waardoor het een beetje een Massive Attack (Mezzanine)-achtig album wordt, maar dan minder goed. Daar verandert het samplen van ubercoole en hippe rockheld Ozzy en beroemde gasten als Jarvis Cocker, Josh Homme, Brian Eno en Ian Brown niets aan. Nee, hier zit je niet vijf jaar op de wachten.

File: UNKLE – Never, Neverland
File Under: doe mij maar Annihilator – Never, Neverland
File Audio: [ MySpace]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven