Sarah Harmer – All of our names

Ik heb wat met artiesten uit Canada. Ooit werd ik fan van een Hip bandje uit dat land en sindsdien pik ik wel eens wat op uit dat land. De mailinglist van The Hip helpt me daarbij. De heren van The Hip zelf zetten me ook wel eens op het juiste spoor, door bandjes mee te nemen in het voorprogramma. En tijdens de laatste tournee hadden ze in Canada Sarah Harmer bij zich. Op zich is dat een opmerkelijke keuze, want muzikaal sluit het niet echt aan. Want waar The Hip in de gitaarrock zit, is Sarah een singer/songwriter die zich ergens tussen Heather Nova en Suzanne Vega ophoudt. En die met All of our Names inmiddels haar derde plaat uit heeft. Een plaat waar iets vreemds mee is, want de plaat staat bol van de goede liedjes, maar iedere keer als de plaat afgelopen is, denk ik hoogstens: best aardig. Waarna ik’em weer opzet om te constateren dat “Greeting Card Aisle” een verdomd goed nummer, ik weer zachtjes mee neurie met “New Enemy”, “Took it all” weer opvalt, en “Almost” bewijst dat Sarah ook rockend goed voor de dag kan komen. Kortom: Er zit ergens kortsluiting tussen de som en de delen. Maar die delen smaken in ieder geval naar meer. Dus laat Sarah maar meekomen als The Tragically Hip dit najaar komt toeren aan deze kant van de plas. Individueel mag ook, want een land dat Vega en Nova in haar hart sluit zal Harmer ook omarmen. Toch?

File: Sarah Harmer – All of our names
File Under: Hip Canadees…
File Audio: [ All Of Our Names – jukebox ]
File Video: [ Almost ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven