Austin Lace – Easy to cook

Vlaams, ik vond het altijd zo schattig klinken. Het schattige is nu wel weg nu het Vlaams Blok furore maakt. Schandalig, alhoewel ik ons Nederlanders – als de omstandigheden er naar zijn – ook wel op een vergelijkbare partij zie stemmen. Het vlakke land, Mijn Vlakke Land, aldus wijlen Jacques Brel, heeft in mijn ogen haar charme verloren. Ook al bracht het verder nog zoveel leuke bandjes voort. Gelukkig is België groter, het heeft namelijk Wallonië. In Wallonie spreken ze Frans, daar wist Jacques Brel alles van. Toch spreekt men er ook andere talen, bijvoorbeeld Engels. Austin Lace is een band die zich hiervan bediend. Eerder dit jaar was er de schone e.p.: Wax. Nu is er het tweede volledige album: Easy to cook. Deze bevat allemaal sympathieke korte liedjes, 12 stuks. Van de e.p. Wax werd alleen de titelsong geleend, verder zijn het nieuwe loten aan de boom. Austin Lace haar liedjes gaan rechttoe rechtaan, alsof iedereen ze kan maken. Gitaren, keyboards, drums en samenzang zijn luchtig bij elkaar gebracht. Elke kok weet echter dat een goed gerecht meer is dan het optellen van de losse ingrediënten. Het moet bij elkaar passen. Het luchtige is dan ook schijn. De single “Kill the bee”, heeft terecht al enige airplay bij o.a. Studio Brussel gekregen. Het lijkt mij dan ook een kwestie van tijd dat dit bandje voor een groter publiek staat. Pukkelpop 2005? Het plaatje is soms ingetogen, op andere momenten uitgelaten, en zelfs dansbaar. Ergens tussen The Notwist, Pavement, Flaming Lips en John Wayne Shot Me. Het hielp mij in ieder geval deze week door een zware week van vergaderingen, vroeg opstaan en thuiswerken heen. Het eindigt met een refrein: ‘We were happy together’. Zo is het, we waren gelukkig samen. Ik heb nu weekend en wil dit fijne gevoel vasthouden. Deze cd blijft dus voorlopig gewoon in de cd-speler.

File: Austin Lace – Easy to cook
File Under: Schone Waalse liedjes
File Audio: [Wax]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top