Monta – Where Circles Begin

Mijn vrouw zegt dat ik me niet continu hoeft te verontschuldigen. Collega’s, vrienden en vage kenissen ook. Want wat is het geval: al sinds dag één dat ik Where Circles Begin van Monta in mijn bezit heb, loop ik te pas en te onpas “I’m Sorry” te zingen. Prachtig nummer en terechte single van dit album. Het type nummer met een simpel refreintje dat zich op een warm comfortabel plekje in je brein nestelt en er voorlopig niet meer weg te branden is. Het is dan ook meteen het prijsnummer van het album waarop we ook een fijne ontklede cover van Depeche Mode’s “In Your Room” tegenkomen. Mede door zijn oprechte, melancholische stem en de regelmatig opduikende theremin weet Tobias Kuhn, de naam achter deze éénmansformatie, mijn aandacht het gehele album vast te houden. Een knappe prestatie als je bedenkt dat ieder nummer smaakvol maar vrij sober gearrangeerd in midtempo voorbij kabbelt. Het lukt Tobias, tevens zanger en songschrijver van de Duitse indiepoprockers Miles, echter maar net hoor. Want soms mis ik een beetje de onderhuidse spanning en experimenteerdrift die ik bijvoorbeeld bij zijn landgenoten van The Notwist wel tegenkom. Regelmatig doet Monta mij ook denken aan de muziek op Ideal Crash van dEUS, maar dan zonder die onrust die langzaam tot ontlading komt. Het is kortom een klein beetje aan de veilige kant. Tsja Tobias, I’m Sorry…


mij=Rewika / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven