Judasville – Welcome to Judasville

Ik heb vanaf deze plaats al vaak genoeg lopen zaniken dat de Nederlandse spierballenpunk-acts gekenmerkt worden door een schromelijk onvermogen de energie van hun liveoptredens op plaat te vertolken. Steeds blijft het weer bij een teleurstellend vlakke uitvoering in een veel te klinische studio. Gelukkig bevestigt ook op dit gebied de uitzondering de regel. Het lijkt erop alsof het Eindhovense Judasville er met Welcome To Judasville eindelijk in is geslaagd de pure livemuziek te vertalen naar het digitale schijfje. Nu is dat niet eens zo heel gek, als collectief debuteert Judasville misschien pas nu, individueel kunnen alle bandleden teren op imposante carrieres in andere bands. Namen? Die kunt u krijgen! Wat te denken van The Spades, Discipline, The Lovesteaks en Violation of Trust? Toch niet de minsten lijkt mij zo. Gelukkig heeft al deze ervaring ook zijn vruchten afgeworpen. In elf even sterke songs worden we meegenomen naar een wereld van rauwe punk, country en Rock n’ Roll die doet denken aan nog grotere namen als Descendents, AC/DC en vooral Social Distortion. Eindelijk eens een act van vaderlandse bodem die zich niet bedient van tenenkrommende Engelse uitspraak en lekker authentiek rockt. Vlammende gitaarsolo’s, een lekker stampende beat, liedjes die direct meegezongen kunnen worden. De muziek wordt met zoveel speelplezier gebracht dat het alles heeft om van mij een vrolijk mens te maken. Binnenkort in het voorprogramma van Zeke te zien, dat is vast geen toeval…


mij=I Scream Records / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven