Reckless Tide – Repent Or Seal Your Fate

Het is met thrashmetal soms net als met voetbal. Laten we dit langspeeldebuut van het Duitse Reckless Tide maar eens als voorbeeld nemen. Na een opwarmperiode bij de zaterdagamateurs waagt dit gezelschap zich voor het eerst in de Metalen Bundesliga met heftige moderne thrashmetal, zwaar schatplichtig aan de spelpatronen en tactieken van de al jaren ongeslagen wereldkampioenen Slayer en cupfinalisten Darkane. Zoals het een Duitse act betaamd wordt er vakkundig werk geleverd, zonder individuele uitschieters maar met sterk teamspel. De gitaristen (m/v in dit geval, ook wel eens leuk) spelen hun een-tweetjes vloeiend uit, de ritmesectie laat geen gaatjes vallen in de verdediging en er wordt agressief doch effectief doorgebeukt tot de laatste seconde. Alleen de cleane zanger maakt hier en daar een vocale schwalbe met zijn brallerige stem en bijbehorend accent, helaas ook zo kenmerkend voor onze Oosterburen. Net als de poging tot humor in de song “Lebende Organverpflanzung”, die vol wordt gestopt met kinderliedjes en filmthema’s. Niet leuk, en meteen goed voor een gele kaart wegens spelbederf. Al met al een aardige middenmoter dus. Bij thuiswedstrijden wordt het dan ook vast een gezellige boel met deze band, maar ook landelijk gaan ze het vast prima doen en kunnen ze het landskampioenen Kreator behoorlijk moeilijk gaan maken in de competitie. Of het genoeg is om verder in Europa te komen zien we dan in de toekomst wel weer.


mij=Armageddon Music / Soulfood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven