The Sharp Ease – Going Modern

Eigenlijk staat er in de toch goed gevulde kast in Huize Storm maar één all female bandplaat. Dat is de vorige plaat van The Donnas. The Donnas zijn koel namelijk. Natuurlijk zijn er wel meer vrouwenplaten, maar die zijn vooral van het vrouwelijke singer/songwriter soort en bij grote uitzonderling een zangeres achter de microfoon in een rockband. Voor de rest is het één grote mannenaangelegenheid. Er wordt regelmatig samen gedronken en gejamd en The Donnas proberen dan altijd stoer mee te doen. Makkelijk hebben ze het daar niet bij. Maar hey, die meisjes zijn ook nog maar net de twintig gepasseerd. Hoe kunnen die het nu opnemen tegen mannen met soms een carrière die langer is dan zij oud zijn. De vier Donnas krijgen vanaf morgen bijval van de vier indierock chicks van The Sharp Ease. En daar kunnen ze zich op verheugen. The Sharp Ease rockt op Going Modern namelijk knap en puntig door. Op het punkige af zelfs. Dat de zang van Paloma Parfrey doet vermoeden dat ze de Amerikaanse reincarnatie van Nina Hagen is, helpt daar goed bij. Al kan dat nog niet want Hagen lijkt vooralsnog onsterfelijk, maar u begrijpt wel wat ik bedoel. Het verbaast me niets dat de dames toerden met The B-52’s, Peaches en The Von Bondies. Aan de ene kant hebben ze het springerige en melodieuze van the B-52’s, ruikt het naar het dansbare van Peaches en heeft het de rauwe rafels van The Von Bondies. Geschikt voor dansvloer, maar live nog leuker denk ik. De heren in de kast kunnen hun borst nat maken.


mij=Softspot Records

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven