Pilot Scott Tracy – Any City

Jemig, ik heb spierpijn van het dansen en springen. Ik ben uit mijn dak gegaan alsof ik nog achttien jaar was. Dat merk ik nu ik een paar dagen verder ben. Toch kan het me weinig schelen. Ik heb die avond al mijn stress van me af gegooid met plaatjes zoals die ooit gemaakt werden door New Order, The Cure, Fehlfarben en D.A.F.. Je begrijpt het waarschijnlijk al, ik was op een Eighties party verzeild geraakt. Dat lijkt niet hip, maar ze schieten op het moment als paddestoelen uit de grond. Die bewuste avond waren er niet alleen de 30+ers, maar ook de 18-jarigen van nu. De Eighties zijn dus best een beetje hip. Het komt dan ook goed uit dat de cd Any City van Pilot Scott Tracy op de markt komt. De plaat klinkt namelijk alsof deze in de jaren tachtig gemaakt had kunnen zijn. Het vijftal gebruikt gitaar, drums, Moog en Farfisa. Het geluid van de toetsen van de laatste twee aangestuurd door Miss Tracy (oftewel Tracy Cox-Stanto) drukken een zeer belangrijke stempel op de plaat. Verder heeft de wisseling tussen haar zoete stem en de wat rauwe wat John Lydon achtige stem van manlief Pilot Scott (oftewel Scott Stanton) een grappig effect. De liedjes zijn kort van lengte, stralen energie uit, zijn afwisselend in hun soort, kennen sterke hooks, zitten vol humor en doen totaal niet oubollig aan. Kortom de perfecte plaat om eens uit je dak te gaan. Dames en heren dj’s, ik hoop dat u meeleest. Hier wil ik op dansen en springen.


mij=Alternative Tentacles Records / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven