Belvedere – Fast Forward Eats the Tape

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, Belvedere heeft ongelofelijke haast! Op hun jongste boreling Fast Forward Eats the Tape worden we getracteerd op vijftien knallend snelle nummers die er in een grote eruptie uitgeperst worden. Geen overdreven populair gedoe met hitgevoelige ballades of hinderlijke grappen en grollen, gewoon hakken en zagen totdat je er bij neervalt! Belvedere is een fijne ‘melodic-core’ band die in de traditie van de groten in het genre – Strung Out, Lagwagon, Good Riddance, noem ze maar op – fijne liedjes maakt voor bij het skaten of voor bij andere roekeloze wildemannensporten (is dat een woord?). Technisch is het allemaal tot in de puntjes verzorgd en ook tekstueel zitten er een paar goede vondsten tussen. Je zou de band hoogstens het verwijt kunnen maken dat er wel heel weinig ruimte tot ademhalen geboden wordt, de riffjes en rafjes vliegen je om de oren, maar een kniesoor die daarop let. Alle nummers zijn stuk voor stuk even sterk, een buitenbeentje is niet te spotten, en eigenlijk zou de cd net zo goed uit één enkel nummer van 30 minuten kunnen bestaan, zo goed sluit alles op elkaar aan. Liefhebbers van het genre kunnen hun hart ophalen en zullen ongetwijfeld weglopen met deze lekkernij, voor de buitenstaander voegt het waarschijnlijk weinig extra’s toe. Ik persoonlijk gooi hem nog eens lekker in de cd-speler en ga mijzelf te buiten aan de geile zanglijntjes en freaky bassloopjes. Geen fastforward voor deze jongen, het gaat zo al rap genoeg!


mij=Plastichead / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven