Len Price 3 – Chinese Burn

Goeie garagebands hebben weinig origineels in zich en doen daar als het goed is ook erg hun best voor. Mooier dan dezelfde outfits, dezelfde (Brian Jones!-) kapsels, koortjes, een fijn jengelende Rickenbacker en een minimaal drumstel is er niet. De hoesjes van je platen en de flyers van je shows een lekkere retro-look meegeven, de eerste platen van The Who en The Kinks uit je hoofd leren en daar ga je. The Len Price 3 kennen het procédé. Ze spelen dan ook op vintage analoge spullen en zijn niet vergeten om hun garagepopliedjes op te nemen in mono. Een klein beetje van deze tijd zijn ze wel, want hoewel de debuutsingle “Christian in the Desert” keurig op vinyl verscheen, wordt hun debuut-full length Chinese Burn alleen op CD uitgebracht. En ook de songs zijn gloednieuw, dus hun “Amsterdam” is geen bewerking van de Jacques Brel-klassieker en “Comanche!” is niet in oorsprong van The Centurions. Maar verder klopt het hele plaatje. Tot aan de mooie plaatlengte van Chinese Burn dat krap dertig minuten duurt en de verdeling van de vijftien tracks in side 1 en side 2.


mij=Laughing Outlaw / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven