Audioslave – Out of Exile

Het verrassendste aan het tweede album van Audioslave is dat er überhaupt een tweede album gekomen is. Wie had verwacht dat de supergroep met drie ex-leden van Rage Against The Machine en één van Soundgarden uit zou groeien tot meer dan een interessant eenmalige clash? Ik niet in ieder geval. Verder valt er wat mij betreft dus weinig schokkends te melden over de Out Of Exile. Natuurlijk wordt er goed gemusiceerd en natuurlijk zingt Cornell de sterren van de hemel. Had je anders verwacht? Ik niet. Maar ruim tien jaar geleden stond ik, overrompeld door Badmotorfinger, keihard (en vals) meeblèrend voor de televisie terwijl Soundgarden “Jesus Christ Pose” speelde op Pinkpop. Twee jaar later sprong ik door mijn studentenkamer op het debuut van Rage Against The Machine. En nu gebeurt er niets. Audioslave mist helaas nog steeds de magie van deze twee bands, maar misschien moet ik het verleden laten voor wat het is en niet verwachten dat Audioslave minstens gelijk aan de som der delen zou moeten zijn, laat staan meer? En concluderen dat Audioslave veel meer als een echte band klinkt op Out of Exile? Dat de nummers over de gehele linie wat ingetogener zijn dan het eerste album en meer neigen richting de soloplaat van Chris Cornell, maar op de juiste momenten – gelukkig – toch die eigenwijze touch krijgen door het gitaarwerk van Tom Morello en uit de bocht gieren? Ik weet het eigenlijk niet. Wat ik wel weet is dat ik de hele tijd het woord consolideren door mijn kop zoemt en laat ik dat nou een vervelend woord vinden.


mij=Universal

19 reacties

 1. Dat dacht ik ook Ronald. Ik draaide in de week hiervoor daarom nog maar eens die RATM en Soundgarden platen en kwam er achter dat ik die nog steeds zo tof vind. Met leeftijd heeft het vrees ik niet zoveel te maken.

 2. bas

  maar die ouwe platen triggeren een gevoel bij je dat oude belevingen acuut naar boven haalt. dat heb je nu eenmaal met platen die je tussen 12 en 20 hoort, die vormen je verdere muzikale leven. als ik ride the lightning van metallica nu hoor krijg ik nog steeds kippenvel, maar dat heeft meer te maken met mijn gevoel dat met de eeuwigheidswaarde van de muziek. en uiteindelijk draait het toch allemaal om het gevoel dat de muziek je geeft.

 3. Dus dan zou het wel met leeftijd te maken maken. Toch krijg ik bij andere platen toch nog steeds wel zo’n fijn gevoel die qua lawaai niet onderdoen bij die RATM en Soundgarden platen. EN wat RtL betreft heb je sowieso gelijk overigens 😉
  Eigenlijk ontbeert Audioslave dus gewoon eeuwigheidswaarde.

 4. Dennis

  Ik heb em nu al een week in de cd speler, vind het een erg goede plaat!
  Al ben dan ook niet van de generatie Soundgarden/RatM (alhoewel ik ook gek op RatM ben)
  Dus misschien dat het idd de leeftijd is =) (Ben 20 😉

 5. Gewe

  ik ben 51 jaar en ik geniet nog steeds van harde rockmuziek…muziek is niet leeftijd gebonden !Je mag van klasiek houden als je ouder wordt,en niet van rock dat is de allergrootste BULSHIT aller tijden.Ik vind Audioslave ook een te gekke band !!!!!

 6. Frabouche

  Sorry dat ik het zeg hoor, maar ik vond het optreden niet echt goed. Alleen de oude stukken en het acoustische gedeelte was aardig. Slecht geluid (dikke brij) ook trouwens.
  Maar goed, alles natuurlijk beter dan het voorprogramma, ik heb zelden zo’n KUTband gezien zeg.

 7. Marcel

  Het concert in de HMH vond ik te gek. 3 bands in 1!!
  Ik prees me zooo gelukkig dat ik weer naar Soundgarden, RatM en Audioslave mocht kijken. En dan was het geluid af en toe maar wat minder, maar ik genoot met volle teugen. Je zou bands die van die wereldnummers maken, toch moeten kunnen verbieden om uit elkaar te gaan :)))

 8. hidde

  ik was ook in de HMH en het was echt te meesterlijk voor woorden, zoveel energie die er vrij kwam, en niet alleen bij de nummers van RATM en soundgarden, ook bij die van audioslave zelf! Het geluid was trouwens echt supergoed, alleen jammer dat me gehoor beschadigd was door de band die ervoor speelde :S
  nog even over eeuwigheidswaarde, die ontstaat pas NA dat de band over zijn hoogtepunt heen is… het is dus niet raar dat je die eeuwigheidswaarde nog niet kunt vinden bij audioslave…

 9. mj

  Hahaha, Audioslave was super…..FF back in time…RATM en Soundgarden & Audioslave en goed dat dit concert was….chris was fenomenaal. Geluid was goed, ben ook niet anders gewend dan het goede geluid in de HMH. Maar die klote band ervoor was wel een minpunt van die avond. Jesus Christ!

 10. Het optreden was goed, al was het geluid zwaar bagger. Dit is vooral te weiten aan het feit dat ze tijdens het bouwen van de bierzaal een onvergeeflijke constructiefout hebben gemaakt, wat ze proberen te maskeren door te zeggen dat de zaal een “unieke” acoustiek heeft. Bovendien leek de backline al jaren aan vervanging toe te zijn. Maar los van dat wat het optreden bijna net zo goed als in 013 in tilburg. Daar was het allemaal spuughelder. Wat ze uit de soundgarden-bron speelden was ongeevenaard. Je kan zelfs stellen dat dat op een of andere manier nog beter vertolkt werd als destijds met soundgarden. Petje af voor alle vier dus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven