Headshoppe – All Manner of Things

Oranje is weer in. Nee, ik heb het niet over dat suffe voetbal, maar over de kleur. Deze is namelijk weer in de mode. Eerder was dit al het geval halverwege de jaren zeventig, maar hierna belanden alle producten in deze kleur op de rommelmarkt. Oranje is echter bezig met een comeback. Het is dan ook niet vreemd dat retro op muzikaal gebied ook weer helemaal kan, neem bijvoorbeeld Headshoppe. Mocht je deze fijne band nog niet kennen dan komt hier hopelijk snel verandering in. All Manner of Thinges heeft namelijk net hun debuutalbum uitgebracht. Het is een Britse zevenkoppige band die klinkt alsof ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Muzikale referenties naar bands van nu gaan naar The Zutons, Coral en een snufje Blur. Voor de ouderen onder u zijn er overeenkomsten te vinden met Kevin Ayers, Syd Barrett, Love en the Kinks. Headshoppe brengt op dit mini-album zes nummers die zich kunnen meten met de grote namen die ik net noemde. De arrangementen klinken door de prachtige productie van Edwyn Collins – hopelijk gezien zijn gezondheidstoestand niet zijn laatste – helder en smaakvol. Soms is het net een rockband, ander momenten een akoestisch orkestje, dan is er een uitstapje naar de jazz met name door gebruik van de trompet, dan is er weer een Moog– of een keyboardpartij die er toe doet en dan de fijne vocalen van Dave Cushway. Ik kan dus niet anders dan erg enthousiast zijn over dit spektakel. Wat mij betreft wordt Headshoppe helemaal de mode.


mij=Monocle 78

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven