VA – Retro-Retry Evol

Zijn er nog niet genoeg tributeplaten? CD’s die geen mens meer uit de kast haalt en vooral bestaansrecht hebben in de ogen van de samenstellers? Blijkbaar niet, want bij nummer #9,99 van That Dam! zit de CD Retro-Retry Evol, waarop de tien songs van Sonic Youth‘s Evol integraal gecoverd wordt door even zoveel Nederlandse bands. Alle tien bands hebben er voor gekozen om zo dicht mogelijk bij de blauwdruk te blijven. De centrale gedachte achter dit project zal zijn om te buigen voor een klassieke plaat, zonder dat het eigen ego het origineel om zeep helpt. Maar je kunt ook zeggen: als de tracks al te keurig binnen de lijntjes gekleurd zijn, hebben ze geen meerwaarde. Als het de bedoeling was om de naamsbekendheid van de tien acts onder de grote internationale fanschare van Sonic Youth te vergroten, dan hadden ze beter wat meer van zichzelf kunnen laten zien. Nu hebben we een aardige CD voor een popquiz, maar als de tracklist me niet vertelde dat Pfaff “Green Light” speelt en dat zZz “Bubblegum” voor z’n rekening neemt, had ik geen idee. Toch, eerlijk is eerlijk, de boel luistert wel lekker weg. En ook al heb ik geen idee waarom ze juist voor Evol gekozen hebben en niet voor die andere twee absolute hoogtepunten in het oeuvre van Sonic Youth (Sister of Daydream Nation), ik kan nog wel wat coverplaten gebruiken. Al is het maar voor popquizzen.


mij=That Damn! / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven