Metric – Old World Underground, Where Are You Now?

Af en toe snap ik echt niet dat het zolang moet duren voordat leuke plaatjes in Europa of Nederland uitgebracht worden. Dears en Annie bijvoorbeeld en wij maar wachten en nog eens wachten. Het lijkt me ook erg frustrerend voor een artiest om te zien dat door distributiebeslommeringen je plaat pas twee jaar na release in Canada en de Verenigde Staten hier te verkrijgen is. Metric‘s Old World Underground, Where Are You Now? is er weer zo één. Bij Metric is het overigens allemaal nog een graadje extremer. Zangeres / toetsenist Emily Haines en gitarist James Shaw namen jaren geleden al een cd op die had moeten luisteren naar de titel Grow Up And Blow Away, maar die plaat heeft de winkels zelfs helemaal nergens bereikt. Als je nu denkt, die naam Emily Haines, die klinkt me bekend in de oren, dan is dat niet raar. Het pleit zelfs voor je. Haines zingt namelijk de track “Anthems For A Seventeen Year Old Girl” van Broken Social Scene’s You Forgot It In People. Hier maakten zij en Shaw ook deel van uit. Qua stem doet Haines me af en toe wel een beetje denken aan Magnapop, tikkie monotoon, beetje praatzangerig, maar toch kraakhelder. Maar veel meer dan Magnapop nodigt Metric je uit om te dansen door de opzwepende drums van Joules Scott-Key en het dwingende bassen van John Winstead. Waardoor ze in nummers als “I.O.U.” en “Dead Disco” ergens zweven tussen de gewezen heldinnen van Veruca Salt en Republica. Wederom een gevalletje beter laat dan nooit dus, maar de volgende keer gewoon op tijd, please.


mij=Everloving / Bang!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven