Seatsniffers – Re-issued 2

Op tien-jarige leeftijd maakte ik kennis met de rock ‘n’ roll door de dood van Elvis Presley. Een grote poster uit de Muziek Express sierde mijn kamer, ondanks dat ik eigenlijk niets – behalve de single “My Way” – van hem kende. Jeugdig en onwetend als ik was. Veel later begreep ik dat Elvis veel ruigere muziek had gemaakt dan die suffe uitvoering van dit mooie nummer en de rock ‘n’ roll bij het blanke publiek door had laten breken. Op de middelbare school leerde ik bij het vak muziek dat de negers met hun blues en gospel de ware bedenkers waren van onze rock ‘n’ roll en dat er meer was dan Elvis. Het Belgische The Seatsniffers heeft een fijne neus voor al het moois dat zo de geschiedenis is gepasseerd. Voor de liefhebbers is er nu de heruitgave van oud werk van deze heren. Zo bevat deze cd Re-issued 2 vijf nummers van de 10″ vinyl Arabian Love Call uit 1998, de ep Born Again” uit 2000 met zes geslaagde gospelcovers geproduceerd door Thomas Yearsley (The Paladins) en nog een viertal andere tracks die als b-kant of op een verzamelaar te krijgen waren. En alsof dit nog niet genoeg is een lo-fi bonus DVD die zijn naam eer aan doet, maar leuk is om er zo bij te krijgen. Ik ben al dagen in de ban van The Seatsniffers en besef door de ruime selectie aan artiesten die gecoverd wrdt dat ik nog steeds te weinig weet van de rock ‘n’ roll. Was ik wel weet is dat dit een erg fijne en vuige release is. En daar hoefde zowaar niemand voor dood te gaan.


mij=Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven