Live In The Living @ File Under!


mij=Zaterdag 2 juli in Zwolle: Live In the Living met: Manuel, Lawn, Mist
Afscheid nemen is het thema van Bye Bye. In dit geval wordt tevens afscheid genomen van het huis van fileunder.nl-man Storm, die gaat verhuizen. Met de bijdragen van Lawn en de Twentse geweldenaar Andre Manuel van Krang als muzikale (onversterkte) sloophamers.
Dat alles voor het luttele bedrag van 10 euro en daarvoor krijg je ook nog eens grateloos hapjes en drankjes. Wat wil een mens nog meer… Registreer je hier.

Mist in the Living
Live in the Living (1 t/m 10 juli): speciale huiskamertournee
met Arthur, J.P. den Tex, Brown Feather Sparrow, Roger Dean Young (Can), André Manuel, Tom America, Ma Rain (Marijn Wijnands), Roosbeef, Jaap Boots, Lawn, Sneakerfreak, Summers, Kamino(B), Tiedo, Ygdrassil en Mist als rode draad.
Hier een bericht van Rick Treffers. Behalve organisator van de huiskamerconcerten-serie Live in the Living ben ik ook zanger/gitarist van Mist, dat ingetogen droompop maakt. Fragiele luistermuziek blijkt prima te gedijen in de intieme dichtbij-sfeer van een woonkamer. Nu het nieuwe, momenteel volop in de belangstelling staande Mist-album Bye Bye verschenen is, ligt het voor mij dus voor de hand dat in huiselijke Live in the Living-kring(en) te vieren en zo het aangename met het aangename te verenigen
Tijdens de eerste twee weken van juli tour ik daarom met Mist (kleine, wisselende bezetting) langs verschillende huiskamers kriskras door het land: van Zandvoort tot Groningen, van Arnhem tot Hilvarenbeek en van sloopwoning tot peperduur herenhuis.
Ik laat mij daarbij vergezellen door muzikanten en huiskamerbezitters die ik bewonder en/of met wie ik in de loop der jaren bevriend ben geraakt door het delen van huiskamer of podium. In veel gevallen zullen er onverwachte en in principe eenmalige samenwerkingsvormen tussen de optredende artiesten ontstaan in de vorm van duetten en vreemde verrassingsbezettingen.
Artiesten die hun medewerking aan dit tourtje toegezegd hebben zijn J.P. den Tex, André Manuel, Tom America, Brown Feather Sparrow, Jaap Boots, Marijn Wijnands (Ma Rain), Arthur (ook van Mist), Kamino, Sneakerfreak, Lawn, Roosbeef, Ygdrassil, Summers, Tiedo & Band en de Canadese singer-songwriter Roger Dean Young.
Je inschrijven als bezoeker van zo'n concert kan via de agenda op www.liveintheliving.nl.
Wie het eerst komt, het eerst maalt (een huiskamer heeft namelijk een capaciteit van ongeveer 30 bezoekers). In die agenda kun je het volledige programma met alle data en locaties vinden. Hieronder een kort programma-overzicht inclusief wat bijzonderheden:
1/7/2005: Brown Feather Sparrow, Ma Rain, Mist (ZANDVOORT)
Mist in the Living-openingsconcert in een prachtig herenhuis aan een mooie kronkellaan, thuis bij familieleden van een Mist-lid. Bovendien komen hier beide gastzangeressen die op Bye Bye meedoen ruimschoots aan bod: Lydia Wever van Brown Feather Sparrow en Marijn Wijnands. Beide acts zullen een volledig optreden verzorgen en Rick c.s. vocaal van repliek dienen in de nummers Single Night en Reunion Song. Bij mooi weer een toegift in de tuin?
2/7/2005: Manuel, Lawn, Mist (ZWOLLE)
Afscheid nemen is het thema van Bye Bye. In dit geval nemen we tevens afscheid van het huis van fileunder.nl-man Storm, die omstreeks 3 juli gaat verhuizen. Met de bijdragen van Lawn en de Twentse geweldenaar Andre Manuel van Krang als muzikale (onversterkte) sloophamers.
3/7/2005: Tom America, J.P. den Tex, Mist (HILVARENBEEK)
Concert in Live in the Living-bastion Tilburg en omgeving. Singer-songwriter .J.P. den Tex en Rick zullen een duet aangaan en de eigenzinnige woord- en klankkunstenaar Tom America (in de jaren tachtig maakte hij furore met de band MAM), zal de gedichten van Jan Hanlo tot nieuwe hoogten doen stijgen in de huiskamer van Jan en Pauline Stoel.
7/7/2005: Arthur, Mist, Roosbeef (ARNHEM)
Een avond thuis bij Eelco en Sanne, muziekliefhebbers en bewonderaars van Mist en Arthur. Met de opstomende Arnhemse zangeres Roosbeef als gevaarlijke regionale outsider.
8/7/2005: Kamino (B), Jaap Boots, Arthur, Summers, Mist (AMSTERDAM)
Een Live in the Living-marathon. Gekkenhuis! Jong fris talent en gelouterde cracks uit de muziekbiz. Voor een keertje wijken we bij deze thuiswedstrijd af van het concept van drie acts. Hoe dit uit gaat pakken? Nog onbekend. Kom maar kijken..Op een van de favoriete locaties van Live in the Living: een riante bungalow in de Watergraafsmeer..
9/7/2005: Sneakerfreak, Roger Dean Young, Mist (UTRECHT)
Utrechtse talenten Sneakerfreak: een persoonlijke favoriet van mij (mooie liedjes!), en verder Roger Dean Young, een Canadese singer-songwriter die bijzondere sferen maakt in de geest van Jim White. Hij schijnt met zijn volledige band langs te komen. De buren zijn gewaarschuwd.
10/7/2005: Tiedo, Ygdrassil, Mist (GRONINGEN)
Moois en integers uit het hoge noorden onder de rook van de Martinitoren. Met veel samenzang.
MIST:
Muziek van en info over Mist en de nieuwe cd Bye Bye zijn te vinden op:
www.mist-music.com
LIVE IN THE LIVING (www.liveintheliving.nl)
Live in the Living is een initiatief van Rick Treffers, voormalig popjournalist en zanger/gitarist van de popgroep Mist. In oktober 2002 startte hij dit initiatief in zijn eigen huiskamer in Amsterdam. Hij noemde het Live in the Living Room. Op 1 januari 2005 kortte hij die naam in tot Live in the Living. Dankzij dit initiatief spelen er al bijna drie jaar bekende en minder bekende artiesten in huiskamers door het hele land. Een huiskamer blijkt in de praktijk een zeer geschikte plek om een liedjeszanger goed uit de verf te laten komen. In tegenstelling tot een café-bezoeker laat een bezoeker van Live in the Living het namelijk wel uit het hoofd om tijdens het concert een geanimeerd gesprek met de buurvrouw te beginnen. Bij Live in the Living staat de (volledig onversterkte) muziek volledig centraal, en wordt er in de pauze en na afloop gebabbeld, geknabbeld (en e-mail-adressen en telefoonnummers op servetjes gekrabbeld).

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven