VA – RE:Birth One

We zitten buiten in de tuin. De mussen zijn zojuist uit de dakgoot gevallen. Op de tafel liggen ze bij te komen van de hitte. Wij zitten en puffen. Zelfs in de schaduw is het fakking heet. De koele rosé smaakt goed. Daarvoor de witte wijn ook al. De deur naar de woonkamer staat open. Uit de kamer klinken zwoele klanken. Damn, die DJ Aguuzto heeft met Re:Birth One echt een fijne compilatie gemaakt voor dit fakking hete weer. De man maakte ‘illegaal’ misschien al wel honderden, zo niet duizenden compilaties. Niet raar dat hem een keer de kans geboden wordt om ook eens een echte te maken. En hij pakt flink uit. Ik vind het verbazingwekkend wat hij voor elkaar gekregen heeft: alsof het niets is, heeft hij tracks van Marvin Gaye, Serge Gainsbourg en G Love & Special Sauce los weten te peuteren. Dat zijn klinkende namen en die geven ongeveer aan welke kant je op moet denken bij deze compilatie: een zwoele mix van funk, jazz, soul en rap. Als het niet zo fakking heet was dan had ik het zelfs een geile plaat genoemd, maar als ik zo naar de puffende mussen kijk op de tafel lijkt me dat niet verstandig. Het leuke aan Re:Birth One is dat er ook flink wat plaats is voor Nederlandse acts, zonder dat ze uit de toon vallen. Benny Sings, C-Mon Ft Senna en Lefties Soul Connection doen soepel mee met de gevestigde namen. Ik probeer mijn ideeën voor een recensie vast te onthouden tot later, als het wat koeler is. Nu eerst die fles nog maar eens uit de koelkast halen. Fakking heet man.


mij=United

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven