Viva Voce – The Heat Can Melt Your Brain

(In de auto pt. 15)
‘Stel dat wij muzikanten zouden zijn, zou je denken dat wij dan samen in een bandje kunnen spelen?’
‘Waarom niet? Hoe kom je daar overigens op?’
‘Komt door dit bandje Viva Voce. Dat is alweer een bandje dat bestaat uit alleen een echtpaar. Anita en Kevin Robinson, ze namen het plaatje ook gewoon thuis op.’
‘Ik denk dat het bij ons wel een hele rare mix van muziek zou worden. Jij bent tenslotte veel meer iemand van bombastische symfo en ik van dingetjes als The Cardigans, Zap Mama en Gwen Stefani, maar ook Nine Inch Nails.’
‘Dat vooroordeel zit er goed in hè, van die symfo? Ik denk dat nog geen vijf procent van wat ik luister symfo is, laat staan bombast!’
‘Nou ja, je begrijpt best wel wat ik bedoel. Maar ik denk dat het wel zou werken. We kunnen nu ondanks verschil van smaak toch ook samen een heel nieuw huis inrichten. Dus ik stel me zo voor dat we, als we muzikanten waren, we er ook wel uitgekomen waren met zijn tweeën. Ik de creativiteit, jij de uitvoering of zo.’
‘Het lijkt me wel een apart proces. Ik zou wel willen dat je zo kon zingen als Anita overigens. Beetje zoals die dames bij Air wel eens klinken. Daar lijkt Viva Voce hier en daar ook wel sterk op vind ik, maar dan net wat meer indie. Yo La Tengo en ook wel een beetje Bettie Serveert en Flaming Lips.’
‘Jouw bromstem wil ik ook wel inruilen voor dat zoetgevooisde fluisterende van hem.’
‘Het plaatje dat heet overigens The Heat Can Melt Your Brain. Ik vind het nou niet bepaald een plaat waar mijn grijze massa van aan de kook raakt. Ik vind het meer music that cools your brain eigenlijk.’
‘Wel zo handig bij deze temperaturen in deze Nissan Sunny met zonder airco.’


mij=Full Time Hobby / PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven