Mad Sin – Young, Dumb & Snotty

Mad Sin is een trio uit Berlijn dat de afgelopen 17 jaar binnen een vrij beperkte kring een bijna mythische status heeft verworven. Ooit begonnen als totale leken op muzikaal gebied – ze bespeelden hun instrumenten pas vier weken – heeft hun unieke combinatie van rockabilly en rampetamprock zich steeds verder uitgekristalliseerd. Inmiddels wordt er dan ook echt uitgekeken naar een nieuw album, iets wat wel eens ander is geweest. In de eerste vijf jaar van het bestaan van de band was het namelijk vooral speelplezier en jeugdig enthousiasme wat het totale gebrek aan vernuft moest verdoezelen. Eind jaren ’80/begin jaren ’90 zullen ze daar waarschijnlijk ook nog best mee weggekomen zijn maar de tijden veranderen nu eenmaal. Het verbaast mij dan ook nogal dat juist het materiaal dat in de periode ’88-’93 is uitgebracht wordt verzameld op Young, Dumb & Snotty. Een serieuze verzamelaar had namelijk juist van die tijdspanne slechts twee of drie nummertjes meegepikt om daarna toch vooral door te snellen naar het latere – en betere – werk. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat hier nu een publiek voor is, wetende dat de fans waarschijnlijk alle originele platen allang in hun bezit hebben en het voor nieuwe belangstellenden nu niet echt een prettig welkom is. Tip aan het label: breng gewoon een normale en alles omvattende “best of” uit en frummel dit rare ding ergens ver weg in het archief. Dan doen we net alsof het niet gebeurd is.


mij=People Like You / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven