Thunderlip – Thunderlip

thunderclip-thunderclip.jpgKomkommertijd. Tijd om dingen op een rij te zetten. Onder andere de platen van het afgelopen half jaar. Ik heb alsnog My Chemical Romance, dredg en The Features ontdekt. Bij al dat heerlijks steekt de promo van Thunderlip wat eenvormig af, maar de felheid is in elk geval dezelfde. Rawr! Hun slogan luidt ‘we put the cock back in rock’ en inderdaad, deze Amerikaanse bikerband doet aan groots oud jatwerk. De band startte ooit met het oefenen van Iron Maiden-riffs, dankt zijn naam aan de film Rocky III en heeft een paar meestergitaristen die zich uitleven in snelle solo’s. Thunderlip schaamt zich nergens voor: op dit debuut ontbreken vrouwenjachtnummers als “Leather Forever” of bij voorbaat klassieke intro’s als die van “Skeletons Tonight” niet. De band zou een concurrent voor The Darkness kunnen zijn, ware het niet dat Thunderlip geen ironie toont bovenop de rockclichés, een jakkerend tempo verkiest boven liedjes en dat zanger Chuck (nee, niet Chad) Krueger naar hartelust erop los krijst. Maar bij het pakkende “One Horned Helmets” (officieel heet het “Viking Love Song”) moet ik weer aan The Living End denken. Slechts één keer neemt de band gas terug, in het vuige slotnummer “Dead Horse Blues”, waarvan ik me voorstel dat het is opgenomen in het decor van Muppets Tonight! terwijl de groente meeneuriet. Ook absoluut niet origineel, maar dan toch wel verdomd goed gedaan.


mij=Lucid Records

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven