Angel City Outcasts – Let It Ride

angel_city_outcasts-let_it_ride.jpg‘Het gerucht gaat dat ze allemaal nog leven’. Ik hoor Henk Westbroek nog als was het de dag van gisteren Kiss’ “Detroit Rock City” afkondigen tijdens Vara’s Vuurwerk. Ergens op zolder moet het tapeje nog rondslingeren waarop ik het, inclusief de tekst van Henk Westbroek, opnam van de radio. De Angel City Outcasts hebben het nummer verbouwd tot een “LA Rock City” voor hun debuutalbum Let It Ride. Deze heren bakken er overigens wel even andere koek van dan de schminkpipo’s van Kiss. Al hebben ze volgens mij wel veel naar klassieke hardrock geluisterd, want in hun energieke en lekker meeblèrbare punkrocknummers zijn nogal watonvervalste hardrock-gitaarsolo’s verdwaald. Het minpunt aan Let It Ride is de werkelijk waar afschuwelijke drumsound. Vooral de basdrum van Ryan “Scotchy” Markley klinkt alsof er tegen een kartonnen doos gemept wordt in plaats van tegen een strakgespannen vel. Gelukkig is de muziek verder zo strak en opzwepend dat ik al snel neig dit terzijde te schuiven en herinneringen op te halen aan bandjes als Dropkick Murphy’s, Flogging Molly, Social Distortion en Toy Dolls. Als je die namen leest weet je al dat het lastig stilzitten is bij de Angel City Outcasts: ze bestormen je in hoog tempo met een spervuur van riffs, waaroverheen zanger Alex Brugge te keer gaat. Het krappe half uur dat Let It Ride duurt lijkt op die manier maar een kwartiertje.


mij=I Used To Fuck People Like You In Prison / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven