CocoRosie – Noah's Ark

cocorosie-noahs_ark.jpgRaar wezen, daar win je meestal geen prijzen mee. Elke zichzelf respecterende muziekliefhebber houdt wel van een scherp randje in de muziek die hij of zij zijn of haar vrienden opdringt, maar een album van een urologisch gehandicapte schaker die balancerend op een strandbal liedjes jodelt over de gebroken witte teint van een olifantenkarkas in de ondergaande herfstzon wil meestal niet in jaarlijstjes terechtkomen. Het devies voor een succesvol bestaan in de popmuziek is daarom ook: onderscheid jezelf, maar ken in godsnaam wel je grenzen. En dáár krijg je dus Franz Ferdinands van. Ik heb liever rarige bands als CocoRosie: bands met een grootschalige verbeeldingskracht, bands die zichzelf geen beperkingen opleggen of, zo je wilt: bands met pretenties. Het unique selling point van CocoRosie is dat ze muziek maken met alles dat omhanden is, of dat nou een wekkerradio, Formule 1 op tv of het gemiauw van mechanische speelgoedpoesjes is. Met hun beste kleine-meisjes-op-schommels-stemmen en hiphopachtige ritmes maken de Amerikaanse zusjes een soort futuristische folk die tegelijkertijd heel simpel en doordacht klinkt, maar bovenal heel broos, schattig en mooi is. Wat ik een beetje jammer vind is dat er op Noah’s Ark veel meer sprake is van netjes gestructureerde popliedjes dan op hun debuutalbum, terwijl ik juist zo hield van die minuten durende geluidsopnames van bijvoorbeeld de op het dak kletterende regen. Maar ik vergeef het ze, puur om het gemiauw van de mechanische speelgoedpoesjes.


mij=Touch and Go / Konkurrent

14 Comments

 1. Wiegertje

  Ja, wel leeftijdsgrens, geloof ik. Maar niet in dusdanige mate dat daarop gecontroleerd wordt. (Oh, jarenlange levensverrijkende ervaring met leeftijdsgrenzen, waar ben ik zonder je?)

 2. marjolein

  goede recensie en Cocorosie is geweldig! ik ga ook zeker proberen om naar het concert te gaan, vooral als ze niet moeilijk doen over de leeftijd (ben nog geen 16…)

 3. Erwin

  Volgens mij kom je gewoon naar binnen bij Tivoli als je 16 bent. Dat, en hoe enorm prachtig is Tekno Love Song…
  Gisteravond was ik in EKKO voor het concert van Maria Taylor toen de vooraf-dj hem draaide. Ik vroeg wat het was en nu ben ik hier. Prachtig. Hij zei ook dat ze in Tivoli spelen, maar dat gaat niet lukken denk ik, het kostte nogal wat moeite om mijn moeder te overtuigen naar Maria Taylor te mogen…

 4. marjolein

  Ik ga niet naar cocorosie, dankzij mijn minderjarigheid hebben mijn ouders dat voor mij besloten. echt heel jammer, maar weet iemand of ze nog een keer in nederland optreden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top