Lullacry – Vol. 4

lullacry-vol4.jpgAls ik ‘s avonds in mijn bed lig en ik kan niet slapen, dan tel ik geen schaapjes. Nee, dan tel ik zangeressen. Nou ja, eigenlijk laat ik ze in gedachten voor me zingen. Tarja, vrouwtje Epica, mutsje Within Temptation, Floor, d’r zus, Angela, Christina, ik ken er genoeg. Ik kan er nu weer een aan toevoegen. De laatste aanwinst voor mijn engelenkoor heet Tanja. En ze zingt in het Finse bandje Lullaby, ehm, Lullacry. De titel van hun vierde langspeler van ze is overigens zelf ook al aardig slaapverwekkend saai: Vol. 4. Blijkbaar hebben ze al hun creative energie gebruikt voor het opnemen van dit album, want hun vierde is er eentje die er lekker uitspat en dat over nagenoeg de gehele lengte. Een kleine veertig minuten wordt gebruikt om ons de tien krachtige nummers ten gehore te brengen. Tanja is overigens pas sinds 2003 zangeres bij Lullacry. Hiervoor stond een bijna-naamgenote, Tanya, met de vier heren op het podium. Met Tanja brengen de vier een goed uitgebalanceerd schijfje binnen het genre van de female fronted metal. Maar dan verzorgt Tanja geen hoog engelenzang à la Tarja (Nightwish) of Floor (After Forever), en ook niet het gegrunt van een Angela (Arch Enemy), die vergelijking zou ook weer een beetje te ver gaan. Ze zingt stevig en af en toe wat rauw. En zo heeft ze eigenlijk meer overeenkomsten met iemand als Christina (Lacuna Coil). Vol. 4 van Lullacry is dus lekkere en stevige metal met invloeden van links tot rechts in het genre, en dat met een goede zangeres. Of was het nu die lekkere zangeres met goede metal?


mij=Century Media / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven