Campsite – Names, Dates & Places

campsite-names_dates_and_places.jpgMag ik even vloeken in de kerk? …. Haircut 100! …. Hè, dat lucht op! Het is dan ook de eerste band die bij me opkwam toen ik “Interstate”, het tweede nummer van Names, dates & places hoorde. Hakkerig funky gitaartje, goedkoop klinkend synthesizertje, doch wel wat minder vrolijk. Jawel, het Deense Campsite is alweer een band die haar inspiratie haalt uit de jaren tachtig. En dan natuurlijk niet bij een band als bovengenoemd popgroepje, want dat was zowel toen als nu he-le-maal niet PC (popmuziek correct).
Ik kan me zo voorstellen dat ze liever vergeleken worden met Orange Juice, The Cure, Echo & the Bunnymen of tijdgenoten als Interpol, Killers of Franz Ferdinand. Dat doe ik dan ook. De hele plaat is een grote hutspot van al deze bands en meer. Met name “Lines Intact” is een regelrechte FF rip-off. Het intro van “Falter” doet dan weer een beetje denken aan een kruising tussen Echo en Arcade Fire, maar dan zonder de daarbij horende anarchie. Het betekent wel dat deze plaat behoorlijk om van te genieten is als je van intense, ietwat zwaar aangezette muziek houdt. Bovendien is de productie van Nederlander Minco Eggersman zwaar in orde. Toch vind ik het jammer dat Campsite de politieke correctheid niet overboord gegooid heeft en meer heppie peppie Haircut 100-achtige nummertjes heeft opgenomen. Want ik weet niet hoe het met jullie gesteld is, maar ik begin een beetje moe te worden van al die o zo serieuze Popmuziek Correcte bandjes. D’r mag ook wel weer eens gewoon gekeet worden!


mij=Sally Forth / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven