missAntarctica – Lost Electricity

missantarctica-lost_electricity.jpgHet concert van dredg afgelopen september in de Melkweg moest ik helaas aan me voorbij laten gaan. Het was de tweede keer in korte tijd dat ik deze mannen moest missen. Helemaal toen zij die wel gingen in september lyrisch terugkwamen. Aangezien ze net zo verkikkerd zijn als ik op die nieuwe plaat van deze Californiërs geloofde ik hen op hun woord en baalde stevig. Volgens datzelfde woord was het voorprogramma, missAntarctica, hemeltergend slecht. En ook dat geloofde ik. Niet veel later plofte Lost Electricity, de debuutplaat van deze half Engelse-half Nederlandse band, op mijn mat. Met een ietwat tegenzin smeet ik het ding in de lade van mijn cd-speler; de negatieve woorden over het concert was ik niet vergeten. Ik checkte het hoesje: de band bleek nota bene getekend door Island / Universal. ‘Die zullen toch geen alternatieve Nederlandse bagger contracteren’, dacht ik nog. Ondertussen zochten de gitaren van het openingsnummer “The Walls Come Tumbling Down” irritant van links naar rechts schietend hun weg richting mijn speakers. De irritatie verdween al snel als sneeuw voor de zon naarmate het nummer vorderde; dit was toch wel een sterk staaltje alternatieve rock dat me hier voorgeschoteld werd. Had missAntarctica misschien niet gewoon last gehad van de voorprogrammaziekte die bewuste avond in de Melkweg? Ik begon sterk de woorden van de dredg-concertgangers in twijfel te trekken. En die twijfel werd naarmate het album vorderde en de daarop volgende draaibeurten alleen maar groter. Het volle geluid en de eigenzinnige songs van Lost Electricity zou namelijk volgens mij best goed bij hen die dredg waarderen in de smaak moeten vallen. Hopelijk geloven zij mij nu ook zoals ik hen toen geloofde.


mij=Island / Universal

5 reacties

 1. Hello,
  My name is richey glass, lead singer/guitarist from missAntarctica.
  Just for the information of readers, I would like to say that the concert with Dredg was indeed a very shit concert. Why that was is a very long story and not worth going into.
  The album ‘lost electricity’ is however definitely worth hearing, and will make you forget that very shit concert.
  We all have our bad days.
  Concert with dredg = bad day
  lost electricity = good day
  future concerts = better days
  love
  Richey

 2. George

  Je kunt me wat met je recensie. Ik heb ze nu twee keer live gezien en je maakt mij niet meer wijs dat het wél wat is. Bij dredg waren ze al hemeltergend slecht, gisteravond tijdens London Calling maakten ze er ook al zo’n enorm potje van. Misschien is het op plaat leuk, maar dat kun je al die mensen niet meer wijsmaken die ze deze wanprestatie zagen leveren.
  Ben benieuwd wat het excuus dit keer is.

 3. nzshadow

  george, those that can do, those that cant, critique.
  You seem to be an angry little man.
  I have seen missAntarctica many times and can assure you that they rock.
  And there is a differance between an excuse and an explanation.
  But stick to your agenda mate, maybe one day someone will take notice.
  Alan.

 4. George

  @Alan: I really don’t care if they or you play good shows or bad shows, to be honest. But if people tell me that the cd is good and the shows are supposed to be good I’m really surprised when two shows I saw are really crappy. You’re allowed to call me an angry little man, I don’t care, I don’t know you. But then as well, I’m allowed to tell people that the live shows of missAntartica suck. Big time. Convince me that it isn’t so.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven