Nocturnal Rites – Grand Illusion

nocturnal_rites-grand_illusion.jpgGrand Illusion, de alweer zevende langspeler van het Zweedse gezelschap Nocturnal Rites kent een wat moeilijke start met de gezapige opener “Fools Never Die”, wat zeker niet het beste nummer van het album is. Het nummer is niet slecht, maar spettert je ook niet tegemoet wat je van een opener toch verwacht. Blijkbaar is er voor gekozen om niet meteen al het kruit te verschieten, wat de luisterervaring tot aan het eind meer dan prettig maakt. Luister maar eens naar het pareltje “Still Alive”, wat een subliem gezongen refrein bevat waar de superstem van zanger Jonny Lindqvist goed tot zijn recht komt. Zijn stem is ergens tussen die van Jorn Lande (o.a. Masterplan) en Niklas Isfeldt (Dream Evil) in te plaatsen. Smullen is het ook met het duistere “Cuts Like A knife”, waar maar liefst drie gastmuzikanten een bijdrage aan hebben geleverd. Jens Johansson (Stratovarius) heeft wat onheilspellende keyboard geluiden toegevoegd, Henrik Danhage (Evergrey) mag zijn gitaar laten spreken in een zinderende solo en frontman Kristoffer W. Olivius van Naglfar maakt het af door het refrein te voorzien van zijn rauwe stemgeluid. Nocturnal Rites speelt gewoon al tien jaar traditionele power metal van hoog niveau en daar is niets op aan te merken. Je houdt ervan of je loopt er hard voor weg. Met het mooie weer van afgelopen weken is dit echter een prima plaat om het zomergevoel nog wat op te rekken. Lekker de ramen van je scheurijzer open en meegalmen met “Never Ending” en hopen dat dat ook voor het weer geldt.


mij=Century Media / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven