Rise Against – The Unraveling

rise_against-the_unraveling.jpgGroot was mijn verdriet toen het uit Chicago afkomstige 88 Fingers Louie in 1999 het bijltje erbij neergooide. Waarom zijn het toch altijd de goede bands die kappen en de slechten die door blijven gaan? Groot was mijn vreugde toen in 2001 een doorstart werd gemaakt: met twee nieuwe bandleden was Rise Against geboren. Een nieuw begin waar iedere fan meer dan tevreden mee was. De felle en aanstekelijke hardcore/punkrock van Louie werd verder uitgewerkt en kreeg een nieuwe dimensie met de megastrot van zanger Tim McIIrath. Debuutplaat The Unraveling werd in een noodtempo opgenomen om maar zo snel mogelijk op tour te kunnen met AFI, NOFX en Sick of it All. Een keuze die ze geen windeieren heeft gelegd, gezien de huidige schare aan fans, maar toch altijd een beetje een naar gevoel heeft achtergelaten. Vandaar dat topproducer Bill Stevenson gevraagd is om vier jaar na dato nog eens zijn licht over de ruwe mix te laten schijnen. Het resultaat is van grote klasse. Eindelijk heeft The Unraveling, inmiddels een klassieker, de mix gekregen die de plaat verdient. De liedjes waren al steengoed en klinken nu ook zoals je van een topband als Rise Against mag verwachten. Twee bonustracks geven nog wat extra flair aan het geheel. Met deze re-release is het oeuvre van de band weer volledig op peil gebracht en dat is nu al een behoorlijk hoog peil ook.


mij=Fat Wreck / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven