Steve Wynn & The Miracle 3 – …tick …tick …tick

steve_wynn_and_the_miracle_3-tick_tick_tick.jpgHet ongeluk zit in een klein hoekje. De agent die dat vanochtend tegen me zei, terwijl hij mijn gegevens noteerde, had natuurlijk gewoon gelijk met deze dooddoener. Mijn linkerooghoek om precies te zijn. Had ik daar namelijk wel in gekeken dan had ik die auto van links wellicht wel zien aankomen. Het moment dat die Peugeot de voorkant van mijn trouwe Suzuki aan gort ramde werd muzikaal ondersteund door het nieuwe album van Steve Wynn. Ik had het kunnen weten. Want wat volgt er in de regel op …tick …tick …tick? Juist ja: BOEM! Maar ik kan natuurlijk moeilijk Steve de schuld ervan geven. De ironie wil dat hij op zijn vorige album met het nummer “Amphetamine” voor mij dé ultieme autoradio-song afleverde. Meteen ook een absolute knaller in zijn steeds indrukwekkender oeuvre. Het niveau van dat meesterwerkje wordt hier helaas nergens geëvenaard hoewel de derde in rij van de zogenaamde ‘desert session trilogy’ wel als totaal beter geslaagd is dan zijn voorganger. Die ‘desert’ slaat op plaats van handeling: de Wavelab studio’s (o.a. bekend van Calexico). Dit maal koos Steve ervoor om zonder gastbijdrages van derden alles met zijn Miracle 3 op te nemen, om zo dichter bij de livesound van de band te komen. Die missie is dus geslaagd. Hier en daar valt Steve echter wel een beetje in herhaling maar doordat de van spelplezier doorspekte rauwe energie als brokstukken na een aanrijding om je oren vliegt, komt hij er deze keer nog mee weg. Steve Wynn is nog lang niet Total Loss verklaard.


mij=Blue Rose / Sonic

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven