VA – Look At The Love We Found: A Tribute To Sublime

va-a_tribute_to_sublime.jpgToen ik een jaar of tien geleden in San Francisco vertoefde waren de plaatselijke muziekliefhebbers in diepe rouw gedompeld. Bradley Nowell was net overleden en dat had blijkbaar nogal indruk gemaakt. Ik had nog nooit van de beste man gehoord maar kwam er gaandeweg achter dat hij het grote brein was achter Sublime, een band die zijn voeten nog niet zo diep in de Europese grond had weten te wringen. Dit in tegenstelling tot Amerika, waar de band uit Longbeach een zeer prominente plaats had weten te veroveren. Met slechts enkele lowbudget EP’s en één volwaardige langspeler, die nota bene postuum is verschenen, is het verbazingwekkend hoeveel invloed Sublime had en nog steeds heeft op de Amerikaanse muziekscene. Zoveel zelfs dat er nu, bijna tien jaar na Nowell’s dood, een heuse Tribute verschijnt. Een hommage waar niet de minste artiesten aan hebben meegewerkt trouwens, wat te denken van Michael Franti & Spearhead, No Doubt, Pennywise, Los Lobos, G-Love, The Vandals en uiteraard de dit jaar onvermijdelijke Jack Johnson. Een bonte verzameling van artiesten die ieder hun eigen interpretatie geven van een aantal Sublime toppers. De unieke mix van ska, reggae en punk die Nowell achterliet geeft blijkbaar nog steeds voldoende inspiratie voor navolging en A Tribute To Sublime is dan ook een meer dan waardig eerbetoon geworden. Meest opvallende nummer is de sterke vertolking van West-coast hymne “Date Rape” door Fishbone, terwijl mijn persoonlijke favoriet Avail nu net de meest ongeinspireerde bijdrage heeft geleverd. Dit is slechts een klein smetje op een verder fraaie productie die iedere fan met groot genot in zijn cd-speler zal stoppen.


mij=Kung Fu / Suburban

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven