Babyshambles – Down in Albion

babyshambles-down_in_albion.jpgPete Doherty is in Engeland wereldberoemd. Helaas zijn de redenen voor die bekendheid meestal weinig positief en hebben ze vooral niets met muziek te maken. Het is dus fijn dat er eindelijk weer nieuws is dat over Doherty en zijn muziek gaat. Na de breuk met Carl Barat en de band The Libertines heeft hij een nieuwe band opgericht met de weinig pretentieuze naam Babyshambles. Down in Albion is de eerste release onder leiding van producer Mick Jones – ooit lid van The Clash – die ook bij The Libertines aan de knoppen mocht schuiven. Babyshambles kiest muzikaal voor dezelfde weg als The Libertines. Er zijn alleen enkele uitstapjes naar de dub die van mij nou niet zo nodig hadden gehoeven. Doherty en zijn drie collegae besloten echter op deze meer dan een uur durende cd anders. De rest levert geen muzikale verrassingen op, maar valt wel op door een wat vlakker en rommeliger geheel dan geheel dan The Libertines, die scherper en meer de puntjes op de i zetten. Toch zijn er genoeg leuke vondsten op deze debuutplaat. Wie The Libertines als standaard kiest zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn, wie gewoon een lekkere rauwe rockplaat wil horen zal het weten te waarderen. Veel bandjes zouden namelijk maar wat graag tekenen voor zo’n plaat, maar die hebben dan ook geen Pete Doherty in hun midden.


mij=Rough Trade / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven