Bonnie 'Prince' Billy – Summer in the Southeast

bonnie_prince_billy-summer_in_the_southeast.jpgDrie keer was hij dit jaar te zien in Nederland. Op Lowlands trad Will Oldham aka Bonnie Prince Billy in een vijfmansband met onder meer Matt Sweeney op en een paar dagen daarvoor in dezelfde bezetting in een uitpuilend Paradiso. Eerder deze zomer speelde hij met een andere bezetting in het veel intiemere Doornroosje in Nijmegen. Alle drie concerten speelde hij onder de naam Superwolf. In 2004 deed Will Oldham met een vergelijkbare band, maar dan uitgebreid met onder andere zangeres Pink Nasty (nom de plume van folky Sara Beck) een aantal shows onder zijn eigen naam in het zuidoosten van de VS. Onder de titel Summer in the Southeast zijn stukken van deze shows verzameld op de eerste live-cd in ‘s mans vijftienjarige carriere. Als altijd zijn de arrangementen van klassieke Will Oldham-songs behoorlijk door elkaar gegooid en niet altijd even goed gelukt. Maar “O Let It Be” (van Joya), “Death to Everyone” en “I See A Darkness” (van I See A Darkness) klinken als een klok en Sara Beck is een geweldige toevoeging aan de liveband. Het lijkt er op dat het de samenwerking met anderen is die hem tot hoogten weet te stuwen, want binnenkort verschijnt wederom een plaat van Will Oldham, nu samen met Tortoise. Deze CD. The Brave and The Bold belooft nog meer dan deze live-terugblik.


mij=Drag City / Munich

Een reactie

  1. ToniBraxton

    Volgens mij weet het publiek echt niet wat hun overkomt als er ineens vier gitaristen te keer gaan op die liefelijke liedjes.
    Echt top!
    Trouwens geweldig dat z’n stem live ook zo mooi kan overslaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven