Echo & The Bunnymen

Ik heb veel ellende meegemaakt bij concerten maar zo erg dit keer in Paradiso was het nog nooit. Niet dat de muziek slecht was, nee, absoluut niet. Nee, het licht dat vrijwel afwezig was op wat schijnwerpers na. En rook. Heel veel rook. Ik denk dat in het contract staat dat Ian niet in het licht hoeft te staan. Wat een ellende.


mij=Echo & The Bunnymen, 8 november, Paradiso, Amsterdam. Foto: George

7 reacties

 1. bzky

  Blijft een topband, maar dit was wel een nogal rommelige aangelegenheid. Veel ruimte tussen (en in) nummers. Zelfs Ocean Rain (zoals gebruikelijk de ‘icing on the cake’) kende een valse start en moest opnieuw ingezet worden.
  Twee jaar terug speelden ze ook in Paradiso (25th Anniversary Tour) en dat was een stuk gedrevener.
  Goeie drummer trouwens. Helemaal in lijn met de origenel (overleden) drummer Pete De Freitas.

 2. aviva

  Ik ben het met George eens dat de belichting hopeloos was; dat was pak em beet 15 jaar geleden wel anders;toen stond Ian de hele avond in een felle schijnwerper afstandelijk te wezen!
  Nu stond hij in het halfduister hele verhalen op te hangen en op zijn hurken zocht hij contact met iedereen, zou hij gewoon verlegen zijn of mochten wij niet zien hoe vnl de drank zijn verwoestende werking heeft gedaan! Dit was voor ons wel te horen, de oude nummers kon hij vaak net niet bij, de nieuwe daarentegen waren wel goed afgestemd op zijn nieuwe stem.
  15 jaar geleden liet hij horen dat hij zowel heel hoog als heel laag kon; fantastische stem!
  En toch vond ik het nu ook weer heel leuk en muzikaal stond het als een huis!

 3. revka

  Vond het in amsterdam ook wel super concertje, zker nu ik het op fabchannel heb teruggeluisterd. Inderdaad wel een beetje donker, ik kan me ook herinneren dat ik ze heb zien spelen in vredenburg(was dat in 87?). Ian had toen wel een groter bereik met zijn stem. Thorn of crowns was toen echt fantastisch. Ik was wel blij met dancing horses en over the wall in paradiso. En ondanks de valse start vond ik ocean rain wel weer erg sfeervol….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven