Place Vendome / Helloween

place_vendome_helloween.jpgHet ontbreekt er nog aan dat er deze weken een cd zou verschijnen van Kai Hansen’s überhappymetalband Gamma Ray, anders was het helemaal een zotte samenloop van omstandigheden geweest zo rond Halloween. Vlak ervoor verscheen al het debuutalbum van Place Vendome, met ex-Helloween-zanger Michael Kiske achter de microfoon, en achter hem één Vandenplasser en zo ongeveer heel Pink Cream 69. Op de zanger Andy Deris na dan, want die staat weer voor het restant van de overgebleven line-up van Helloween om de dubbelaar Keeper Of The Seven Keys (The Legacy) zijn ding te doen. Helaas voor Andy Deris verschijnt Keeper ongeveer tegelijk met Place Vendome. Had ik alleen Keeper gehoord deze dagen dan had ik hem en Helloween misschien wel veren in zijn reet gestoken tot het pijn zou doen. Nu niet. Place Vendome maakt met zijn melodieuze, tegen Journey en Foreigner aanleunende rock duidelijk dat er maar één zanger op zijn plek geweest zou zijn bij deel drie uit de Keeper-reeks, en dat is Kiske. In nummers als het krachtige “Cross The Line”, de uptempo titeltrack en de Queensrÿche-achtige ballade “Setting Sun” wordt dat meer dan duidelijk. Het probleem bij The Legacy zit’em dus niet in het songmateriaal. Dat zit wel snor. Na een paar middelmatige platen heeft Michael Weikath duidelijk het lek weer boven. Met de verdomd goede nieuwe (en strakke en snelle) drummer achter de kit klinkt de band als herboren. Op cd 1 klinkt de band nog het meest als de Helloween die mij verbaasde in mijn tienerjaren. Alleen kan ik het niet laten te denken dat nummers als Mrs.God met Kiske nog beter hadden uitgepakt. Cd 2 klinkt wat ‘progressiever’ en dat zal wel de reden zijn dat ik hier Kiske net wat minder mis dan bij het eerste schijfje. Op het tweede staat overigens ook nog een verrassende bijdrage van Blackmore’s Night-zangeres en labelgenoot Candice Night die een duet met Deris doet. Dat doet hij dan wel weer goed en eigenlijk zingt hij ook helemaal niet slecht. Toch gaat alleen al om de zanger mijn voorkeur uit naar Place Vendome. Stom he?


mij=Frontiers / Rough Trade en Steamhammer / SPV / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven