Grayson Capps – If You Knew My Mind

grayson_capps-if_you_knew_my_mind.jpgHet lijkt wel of het er elk jaar weer meer zijn: singer/songwriters die schijnbaar vanuit het niets een prachtige plaat het licht laten zien, zo eentje die in 1975 uit had kunnen komen, in 1985 of 1995 maar gewoon in 2005 verschijnt. Deze maand heet hij Grayson Capps en zijn CD heet If You Knew My Mind. We zouden hem kunnen kennen als voorman van het al lang vergeten Stavin’ Chain of van de twee liedjes die hij mocht bijdragen aan de soundtrack van A Love Song For Bobby Long. Maar waar het hier om gaat zijn de twaalf tracks op die hij opgenomen heeft voor Hyena Records. Daaruit blijkt dat hij zowel de kunst beheerst om een kroeg op de kop te zetten (“I Can’t Hear You”, “Mercy”), intieme countryfolk te spelen (“If You Knew My Mind”), als een slepende blues te laten horen (“Get Back Up”, “I See You”). Daarnaast is hij ook nog een uitmuntend verhalenverteller: “Slidell” is een typische roadsong vol verlangen en dood en “Washboard Lisa” schijnt een waargebeurd verhaal te zijn over een straatmuzikante uit New Orleans. Valt er dan helemaal niets op Grayson Capps aan te merken? Vooruit: een website met zo’n traag ladend intro, dat kan echt niet meer. Verder is hij tijdloos.


mij=Hyena / Bertus

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven