System Of A Down – Hypnotize

system_of_a_down-hypnotize.jpgWanneer je het flapje van Hypnotize in het flopje van Mezmerize schuift valt een half jaar System Of A Down in één keer op zijn plaats. Voor mij ligt nu namelijk een volwaardig dubbelalbum, met een echte kop en een echte staart – de opener “Soldier Side – intro” en de afsluiter “Soldier Side” – en twee cd’s die volledig in balans zijn. Mezmerize was voor mij een half jaar genieten met als enige minpunt de korte speelduur. Want als je in staat bent om zulke gruwelijk goede liedjes te schrijven, waarom terg je mij dan door je cd met slechts een luizige 36 minuutjes te vullen? Méér wou ik, en – de hemel zij geprezen – méér heb ik gekregen. Niet eens zo heel veel meer trouwens, want ook nu stagneert de klok zo rond minuut 36 (dat zal vast geen toeval zijn), maar u hoort mij niet klagen. Alles wat cd 1 heeft, heeft cd 2 ook en dan net zo goed. Weer die fabeltastische samenzang, hele boze brulboeierij en melodramatiek, er wordt nergens op gekort. Zelfs het artwork sluit naadloos op elkaar aan. Toch bekruipt mij, immers een zuinige Hollander, wel het gevoel dat ik nu wel erg veel moet betalen voor een dubbelalbum dat net zo goed op één schijfje had gepast. Een beetje een vreemde manier van doen voor een band die zich zo gepassioneerd verzet tegen alles wat macht en geld heeft. Maar goed, ze zullen er vast een goede reden voor hebben en het is ook nog steeds een koopje voor deze kwaliteit. En nu maar hopen dat er nog ergens een flipje beschikbaar is om een hopelijk snel te verschijnen derde deel in te fluppen…
We gaven maar liefst vijf flopjes zeg. Sorry, je bent te laat


mij=Sony Music

15 reacties

  1. killer0

    kijk Soad is natuurlijk the best maar je kunt ook overdrijven met schreeuwen dat hij comentaar geeft….. en ik vind er ook 1 nadeel aanzitten daron…die moet gitaarspelen niet zingen(soz daron) sjer moet je laten zingen simpel toch 🙂
    voor de rest geweldige albums

  2. pc

    Soad ruleert, beste band die er is jammer dat ze ui elkaar zijn je moet serj tankian eens probeer voor de mensen die niet weten wie het is (het is de zanger van System of a Down zeker vet.
    Ik hoop dat ze weer bij elkaar komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven