VA – Johnny Cash, An International Underground Tribute to the Man In Black

va-an_international_underground_tribute_to_johnny_cash.jpgVorig jaar zagen we al een door Eddie Spaghetti (van Supersuckers-faam) geïnstigeerde tribute en nu is er wederom een CD gevuld met bandjes uit de punk-, rockabilly- en hardcore-hoek, gewijd aan Johnny Cash. Johnny Cash, An International Underground Tribute to the Man In Black verzamelt namen als onze eigen Peter Pan Speedrock, Razorblade, Discharcher, Badlands, Vortex en Subculture Squad. Aardig aan initiatieven als deze is dat ze laten horen hoe sterk de liedjes van Johnny Cash zijn: geen ramrockversie te heftig of ze blijven overeind. Zelfs als het gaat om een duitstalige versie van bijvoorbeeld “I’ve Got Stripes” (“Café Gitterblick”). Absolute hoogtepunten zijn Barry Lewis’ versie van “Hurt” – uiteraard niet geschreven door Johnny Cash, maar wel legendarisch vertolkt -, een hardrockversie van “Delia’s Gone” door Judasville met een wonderlijk passende gitaarsolo en de Slobberbone-achtige benadering van “Guess Things Happen That Way” door Reno Divorce. De tribute is op poten gezet door de Duitse en Nederlandse tak van Rebellion Records die hiervoor een saluut verdienen.


mij=Rebellion

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven