Mama Guitar – Mama Guitar's Holiday

mama_guitar-mama_guitars_ho.jpgOnlangs kwam mij het tragische bericht ter ore dat Mana “China” Nishiura, voormalige drumster van Shonen Knife, in een auto-ongeluk om het leven was gekomen. Een akelig voorval dat je eigenlijk nauwelijks kan rijmen met zoiets guitigs als een Japanse all-girl rammelpop-bandje. Ik word altijd enorm ongeremd vrolijk van kleine Japannertjes met heliumstemmetjes en veel te grote gitaren. Een noodlottig ongeval lijkt niet te passen bij al die vrolijkheid. Ik moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat de tourbus van Mummy the Peepshow met fatale gevolgen zou scharen. Ik gruwel bij de gedachte dat een vliegtuig met de 5,6,7,8’s aan boord zou crashen. En sinds kort maak ik me ook al zorgen over de meiden van Mama Guitar. Ik ben namelijk bang dat bassiste Iris achter het stuur van de tourbus kruipt. In het cd-boekje staat namelijk het volgende over haar te lezen:”She is also most heavy drinker of all the members. People are scared quite of her notorious drunken habits.” Oef! Dan hoop ik maar dat het stuur in handen is van drumster Yoko (“always on, always tight,always 10.000 degrees heated!”) of gitariste Jun (“hobbies: strolling through the park”). Het zou eeuwig zonde zijn als dit bandje iets ernstigs zou overkomen. Hun mix van 60’s beat en surfmuziek met Japengelse teksten is namelijk heel erg ontzettend leuk. Het op het Koreaanse label Beatball – hoe obscuur wil je het hebben? – verschenen plaatje is alleen een beetje aan de korte kant en smaakt wat mij betreft naar meer. Mocht je dus dat busje van Mama Guitar op de weg tegenkomen, geef ze dan alsjeblieft ruim baan zodat we nog lang van ze mogen genieten.


mij=Beatball / Clearspot

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven