Swelter – Swelter EP

swelter-swelter_ep.jpgHeeft u uw jaarlijst van 2005 reeds opgesteld? Nee? Dan wordt dat hoog tijd. 2006 staat immers al te popelen om ons weer te overstelpen met releases zodat we aan het einde van dat jaar onze lijstjes weer naar hartelust kunnen vullen. Her en der zullen er weer mensen-met-meningen over elkaar heen vallen in verhitte discussies over de zin of onzin van deze lijstjes. Ik vind het slechts een onschuldig tijdverdrijf voor muziekofielen. Ook ik maak ieder jaar braaf mijn lijstje. Altijd maar een algemeen lijstje. Zo maak ik er bijvoorbeeld geen met mijn meest favoriete eigen beheer EP van Nederlandse bodem. Nu heb ik er eerlijk gezegd niet zo heel erg veel gehoord maar boven aan dat lijstje zou ongetwijfeld deze release van Swelter staan. Swelter is de doorstart van Lampshade. En dan heb ik het dus niet over het Deense Lampshade en gelukkig behoort die verwarring tot het verleden. Waarom zou ik juist deze EP zo hoog inschalen? Dat heeft het Zwolse kwartet in de eerste plaats te danken aan de sterke opener “Still Not Won”. Een fraaie radiovriendelijke popsong met een sterke melodielijn en een glansrol voor de prettig in het gehoor liggende stem van zanger Bart Drost. De vijf nummers op de EP zitten ergens halverwege de ideale schoonzonen rock van Excelsior-acts als Johan en de toegankelijke grote gebaren muziek van 3fm-lieverdjes als A Balladeer. Hoewel de soms wat té voorspelbare muziek mij nog niet over de gehele linie kan overtuigen, komt Swelter in ieder geval op het stapeltje ‘veelbelovend’ terecht.


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven